ΝΕΑ - Blog

Previous Next

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή σειρά επισκέψεων σε επιχειρηματικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στο νομό Άρτας.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επισκέφθηκε τον υφυπουργό Εργασίας και του κατέθεσε συγκεκριμένα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρειά του.

Το αποτέλεσμα ήταν η έγκριση ενός προγράμματος προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ για την απασχόληση 290 νέων επιστημόνων επί 18 μήνες, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ακόμη ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ. Και αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το απόστημα. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε εξίσου καλά αν όχι καλύτερα. Να δώσουμε στους νέους μας όχι μόνο ελπίδα αλλά κυρίως πρακτικές λύσεις με μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους ίδιους και για τον τόπο μας.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου, εκτός όλων των άλλων έχουν κάνει γνωστή -εδώ και μήνες- την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν το Μητρώο Ανέργων Ηπειρωτών (ΜΑΗ), μέσα από το οποίο -με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια- επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και πολύ περισσότερο επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν θα κληθούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους. Και αυτό θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα έχει η Περιφέρεια για να τις εντάσσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εντάσσονται στο σχέδιο της Περιφερειακότητας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ηπείρου.

«Επειδή εκτιμώ ότι το θέμα της ανεργίας πρέπει να απασχολήσει όλους τους διεκδικητές οι οποίοι προτάσσουν μια διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, καλώ τους συνυποψήφιους Περιφερειάρχες Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου να επισκεφθούμε από κοινού τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και να συζητήσουμε μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε, ζήτησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του. Τους καλώ αφενός με την ιδιότητα των πολιτικών και αφετέρου με βάση τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις. Τον μεν κ. Ζάψα και λόγω της θητείας του στον ΟΑΕΔ, τον δε κ. Δημητρίου λόγω της θητείας του στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη προτείνω στους δύο συνυποψήφιους μου να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και επιχειρήματα και να καταλήξουμε σε ένα κοινό δεσμευτικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στην Ήπειρο που θα εφαρμοστεί από όποιον τιμήσουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας, με τη συμπαράσταση των υπολοίπων.

Τα προβλήματα που μας κληροδοτεί η απερχόμενη διοίκηση είναι τόσο μεγάλα που δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε το εγώ μας πάνω από το σύνολο.

Η πρόσκλησή μου είναι ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα. Οι καιροί ου μενετοί.»

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παραβρέθηκε μαζί αντιπροσωπεία της παράταξης στη Λιτανεία του Πολιούχου της Πρέβεζας, Αγίου Χαράλαμπου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε τον Πολιούχο της Πρέβεζας τον Άγιο Χαράλαμπο. Τον γιορτάσαμε και χθες το βράδυ στον Εσπερινό, στο Πέραμα Ιωαννίνων. Ευχόμαστε, οι υποψήφιοί μας και εγώ να μας οδηγήσει σε μία διαφορετική Ήπειρο, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς κολλήματα στο παρελθόν. Μία Ήπειρο στην οποία θα έχει ως μόνη ως αφετηρία και κατάληξη την καθαρότητα και τη διαφάνεια. Με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ηπειρώτες.»

rizopoulos litaneia 3

rizopoulos litaneia 2

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Επισκέψεις και σε χωριά του νομού Άρτας

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά (Άρτας) Ευστάθιο Γιαννούλη και στη συνέχεια πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά του Νομού.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννούλη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του δήμου και της περιοχής αλλά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Κομποτίου και τη σύνδεση του κάμπου με την κεντρική αρτηρία.

Στα χωριά Κωστακιοί, Φιλοθέη και Ανέζα ο Σπύρος Ριζόπουλος και τα στελέχη της παράταξης συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και απάντησαν σε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Οριζόντων.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, έγιναν ανακοινώσεις

Ευστάθιος Γιαννούλης

«Καλωσορίζω τον κ. Ριζόπουλο. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα του δήμου μας και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Με άκουσε με μεγάλη προσοχή. Του εύχομαι καλή επιτυχία.»

Σπύρος Ριζόπουλος

«Σήμερα στο δήμο Νικολάου Σκουφά ολοκληρώνουμε τη 12η συνάντηση με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου στα πλαίσια της γνωριμίας και της ενημέρωσής μας για θέματα που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα της Περιφερειακότητας.

Είχα την δυνατότητα να εξηγήσω στο δήμαρχο το πνεύμα της συλλογικότητας το οποίο διέπει την έννοια της Περιφερειακότητας και το ότι αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις Περιφέρειας δημάρχων σε μια συλλογική μορφή. Ταυτόχρονα, επανέφερα -όπως σε όλες τις συναντήσεις- την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Παρακολούθησης για να μπορούμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με ένα συλλογικό τρόπο. Για να γίνεται καλύτερη και πιο δημοκρατική διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία όπως είπε και πολύ σωστά ο δήμαρχος δεν είναι όσα ήταν κάποτε. Άρα, θέλει μια σωστή και χρηστή διαχείριση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήσαμε και επιβεβαιώνει την τραγική ειρωνεία την οποία έχουμε ήδη επισημάνει σε όλη την Ήπειρο είναι το ότι ενώ βρισκόμαστε σε μια περιοχή με τόσα ποτάμια και με τόσες διόδους άρδευσης εντούτοις και οι κάμποι μας μένουν ξεροί και τα φαινόμενα πλημμυρών είναι πάρα πολύ έντονα.

Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του φράγματος Κομποτίου. Επισημάναμε και συμφωνήσαμε ότι μπορεί μεν να λέγεται φράγμα Κομποτίου, λόγω της τοποθεσίας του, αλλά ουσιαστικά λύνει να ζητήματα άρδευσης σε ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί να έχει και άλλους τρόπους αξιοποίησης που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να τους δούμε αν δεν το βάλουμε σε αυτή τη λογική και όχι μόνο με τη λογική της αντιπλημμυρικής δράσης.

Επίσης, μου έθεσε ένα ακόμη ζήτημα και έχει πάρα πολύ δίκαιο. Την ανάγκη σύνδεσης του κάμπου με την κεντρική αρτηρία. Η δική μου άποψη σε αυτό είναι πάρα πολύ απλή: Η εξωστρέφεια είναι ένα ψηφιδωτό. Δεν προκύπτει από δύο κεντρικές αρτηρίες και τέλος. Πρέπει και τα επιμέρους κομμάτια του ψηφιδωτού να μπορούν να συνδεθούν.

Συνεπώς και τα δύο είναι πολύ σημαντικά έργα. Εμείς θα τα λάβουμε υπόψη πάρα πολύ σοβαρά γιατί πιστεύω ότι αποτελούν διαχρονικές εκκρεμότητες.

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ενώ μπορεί να ακούγεται ότι μιλάμε απλώς για σύνδεση με την κεντρική αρτηρία, ένας υγιής πλούσιος παραγωγικός κάμπος ανεβάζει το κατά κεφαλήν εισόδημα όλης της Ηπείρου. Όχι μόνο του κάμπου Κομποτίου, του Νικολάου Σκουφά και της Άρτας.

Εξηγήσαμε ότι η Ήπειρος είναι συμπαγής και συνεπώς δράση την οποία κάνεις στο δήμο Νικολάου Σκουφά βρίσκεις το αντίκρισμα της ακόμα και στην Κόνιτσα.

Αυτό γιατί η Περιφέρεια είναι συμπαγής, μικρή, βρέχεται και έχει και βουνό σε πολύ μικρές αποστάσεις. Και αυτά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί.»

rizopoulos kostakioi artas

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στους Κωστακιούς Άρτας

rizopoulos anezi 1

rizopoulos anezi artas

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στο Ανέζι Άρτας

rizopoulos filothei artas 1

rizopoulos filothei artas

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στη Φιλοθέη Άρτας