Βιογραφικό

Γεννήθηκα στα Γιάννενα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1967. Ο πατέρας μου καταγόταν από τη Βροντισμένη Ιωαννίνων. Η μητέρα μου κατάγεται από το Μαλούνι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Σε ηλικία 1,5 έτους φύγαμε οικογενειακώς για τις ΗΠΑ όπου ο Βελλαΐτης δάσκαλος πατέρας μου έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Επιστρέψαμε το 1977 και ολοκλήρωσα το δημοτικό στην Ελλάδα. Στη συνέχεια φοίτησα στο 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και στο Κλασσικό Λύκειο.

Από το 1985 έως το 1987 σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου. Το 1988 έφυγα για τις ΗΠΑ όπου συνέχισα τις σπουδές μου αλλά με προσανατολισμό τις πολιτικές επιστήμες.

Είμαι κάτοχος πτυχίων:

  • Bachelor με αντικείμενο τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν Ιλλινόις (Northeastern, Illinois).
  • Master από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν του Ιλλινόις (Northeastern, ΙIlinois) με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις
  • Master από το Πανεπιστήμιο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον (George Washington University) με αντικείμενο την επικοινωνία επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάσθηκααρχικά ως Σύμβουλος Επικοινωνίας της Εταιρίας Επικοινωνιακών υπηρεσιών Lazarus Strategic Services (1994-1997), με έδρα την Ουάσινγκτον και στη συνέχεια ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center) (1997-2001).

Παράλληλα, από το 1995 έως το 1997 διατέλεσα γενικός γραμματέας της Πανηπειρωτικής Αμερικής Καναδά και Αυστραλίας.

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2001. Και ταυτόχρονα επέστρεψα και στην Ήπειρο.

Ίδρυσα την εταιρεία Spin Communications της οποίας είμαι έως σήμερα ιδιοκτήτης και προσφέρω υπηρεσίες Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας.

Παράλληλα, έχω ιδρύσει και τον διαδικτυακό ιστότοπο www.rizopoulospost.com